º Een paar columns over de start van het project “Gekke Henkies” – over afval opruimen in mijn toenmalige wijk

P1040978Vuilopruimerij

We hadden er al vaak over gesproken, mijn buurman Frits en ik. Over de troep in onze straten en over de verloederde indruk die het maakte. Ergens, een paar maanden voor we stopten met onze betaalde arbeid, maakten we de afspraak dat we eenmaal gestopt, iets wilden doen aan het afval in onze buurt. Toen Frits half januari vorig jaar belde en vroeg of ik het nog wilde, zei ik stoer: “natuurlijk”, maar ik bemerkte ook enige schrik bij mezelf en een lichte weerstand. Wilde ik dit wel? 

Hieronder zeven columns over het eerste half jaar. Uiteindelijk hielden we het 2 jaar vol tot mijn verhuizing eind 2014 en we noemden onszelf al snel Gekke Henkies. Frits doet het tot op de dag van vandaag met een andere gekke Henkie. Het gekke Henkies project heeft inmiddels vaste voet in heel Deventer gekregen.  Zie ook het filmpje dat er van gemaakt is door Iris Moonen in opdracht van de Gemeente Deventer :     https://youtu.be/kLpumd_9On8                                     

1. De Cambio                                                                                          

2. Wat ruimen we op

3. Het oude stel

4. Onze straatvuil leveranciers

5. Het Lidl-karretje

6. Straatvuilcollega’s

7. De Fortuinhof