Reizen en tochten

Ik hou van reizen. Een reis hoeft niet perse naar een ver land te zijn. Ook dichtbij is van alles te beleven. Ik ben graag buiten, in de natuur is sowieso altijd wel wat te ervaren. Maar ik hou ook van (grote) steden. Architectuur, musea, gewoon rondwandelen en het liefst rondfietsen, een stad in je vingers krijgen noem ik het; h3eerlijk. Toppunt was het fietsen in New York incl. Brooklynbridge. Onder aan deze pagina een aantal foto’s van diverse reizen en tochten.

Van een aantal reizen maakte ik een boekje: Peru (2006), Nepal (2008) en China (2010).  Ik reisde in mijn eentje door dit indrukwekkende land. Samen met een Chinese gids liep ik o.a. drie dagen over de muur. Een ervaring om nooit te vergeten.

In 2015 maakte ik samen met mijn echtgenoot Henk een prachtige en indrukwekkende reis door Rwanda. Mijn eerste kennismaking met Afrika.

In september 2016 fietsten we langs de stellingen van Amsterdam. In een grote boog rondom Amsterdam liggen 43 forten en stellingen, soms verscholen in het landschap. Het was een geweldige zoektocht. Ik maakte er natuurlijk een boekje: de Stellingen van Amsterdam.   Dit jaar rondden we de oude Zuiderzee en fietsten we langs de oostgrens van Polen.   We deden o.a. Bialowieza aan waar we nog een echte wilde Wisent aantroffen in die geweldige oerbossen.