Reizen en (fiets)tochten

Ik hou van reizen. Een reis hoeft niet perse naar een ver land te zijn. Ook dichtbij is van alles te beleven. Ik ben graag buiten, in de natuur is sowieso altijd wel wat te ervaren. Maar ik hou ook van (grote) steden. Architectuur, musea, gewoon rondwandelen en het liefst rondfietsen, een stad in je vingers krijgen noem ik het; h3eerlijk. Toppunt was het fietsen in New York incl. Brooklynbridge. Onder aan deze pagina een aantal foto’s van diverse reizen en tochten.

Van een aantal reizen maakte ik een boekje: Peru (2006), Nepal (2008) en China (2010).  Ik reisde in mijn eentje door dit indrukwekkende land. Samen met een Chinese gids liep ik o.a. drie dagen over de muur. Een ervaring om nooit te vergeten.

In 2015 maakte ik samen met mijn echtgenoot Henk een prachtige en indrukwekkende reis door Rwanda. Mijn eerste kennismaking met “zijn” Afrika.

Fietsers

Henk en ik zijn beiden fietsers. In de afgelopen jaren maakten we lange en kortere tochten. Bijvoorbeeld langs de stellingen van Amsterdam. In een grote boog rondom Amsterdam liggen 43 forten en stellingen, soms verscholen in het landschap. We fietsten rond het IJsselmeer en ook langs de grenzen van Nederland. We deden de oostgrens van Polen, o.a. in de oerbossen van Bialowieza. We kampeerden en fietsten langs de Elbe en op het eiland Skye. Dit jaar maakten we een tocht langs het Pieterpad. Deze route van noord naar zuid Nederland, of omgekeerd zoals wij deden, volgt grotendeels het bekende wandelpad.

Al met al blijft de fiets voor ons het ideale vervoermiddel voor het op peil houden van je conditie, voor het beleven van het landschap en vooral ook voor je ontspanning. Maar natuurlijk wel met een helmpje tegenwoordig.