Over vogels

IMG_0310

We zijn altijd een beetje jaloers op vogels, wie wil er nou niet vliegen. Lekker vrij
zweven op thermiek of gewoon je sterke vleugels gebruiken.
Vogels ontroeren me vaak en ik word altijd blij van ze. Een sterntje dat vol trots zijn visje aanbiedt aan een nuffig wijfje. Natuurlijk wil hij met haar paren, maar de kans is groot dat ze een ander mannetje kiest dat net een iets groter visje aanbiedt. De koolmeesjes in onze tuin beginnen vol goede moed aan hun derde legsel. Aan het eind van het jaar is er van al die jongen misschien nog maar een in leven. Oké, voldoende om de soort in stand te houden, maar zij hebben daar geen bericht van gehad. Ze doen het gewoon, omdat ze koolmezen zijn.

Hieronder wat foto’s van mijn activiteiten bij Vogelwerkgroep “De IJsselstreek”. Het zijn geen prachtige vogelfoto’s, dat laat ik aan anderen over. Ik ben geen fanatieke vogelaar of teller, maar ik vind het leuk mensen wat te leren over vogels. Daarom maak al meer dan 30 jaar deel uit van het vogelcursusteam. Verder werkte ik mee aan Overijsselse Vogelaarsdagen, en was intensief betrokken bij het  40- en 50-jarig jubileum van de club.

Ik ben dus een feestende en organiserende vogelaar en als ik de kans krijg stop ik er graag wat cabaret bij, want zo kun je het vogelen een beetje relativeren. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk vooral om dat ik het fijn vind met een aantal mensen het veld in te trekken en te genieten van de vogels die we tegenkomen.

Onder aan deze pagina een paar algemene foto’s en veel foto’s van het 50-jarig jubileum dat we in 2017 uitbundig vierden.

Voor ons verenigingsblad de IJsvogel schrijf ik af en toe een artikeltjede IJsvogel. Over vogels schreef ik voor het blad Dier en Milieu o.a. de volgende artikelen:  Oehoe’s ringen,  Roofvogelopvang Barchem en Vogels ringen

Van 2014 tot eind 2021 woonde ik met mijn man Henk Breman in Terwolde. We hadden een heerlijke tuin en een mooie boswal. We hebben er ruim 80 soorten waargenomen. Laatste aanwinst: een kerkuil in de kast in de schuur! Na 4 jaar kauwtjes eindelijk bezet.

Cabaretier Bert Visser heeft zo zijn eigen kijk op vogels. Hij leest voor uit: Het grote vogelboek 

Bekijk ook “Birds on a wire”, valt nog wat van te leren: https://www.youtube.com

« van 2 »