Over wegen en fietsers


DSC03948Ik heb bijna mijn hele leven tijdens vakanties lange fietskampeertochten gemaakt. Dan leer je het asfalt en de wegen goed kennen, waarderen en soms vervloeken.

Je hebt wegen en wegen. Klinkers, zand, modder, betonwegen, maar ook prachtige bos- en landwegen. Als fietser ben je bereid de uitdaging aan te gaan, en ook al ga je soms diep, of hoog, je merkt dat het je uiteindelijk altijd ergens brengt.
Gewoon een kwestie van doortrappen zeg ik als mensen hun bewondering uitspreken en zo is het echt.

Ik fiets nog steeds, nu vooral langs mijn geliefde IJssel, maar toch ook nog langere tochten in de vakantie samen met Henk. Zo maakten we een mooie tocht langs de stellingen van Amsterdam (zie fotoboekje) en onlangs ronden we de oude Zuiderzee, compleet met Afsluitdijk. Daar hadden we wel een sterke wind …. achter!

Fietsen, het blijft een fantastische manier van verplaatsen.