Creatief bezig zijn

Elders op deze site schrijf ik dat ik al m’n hele leven fotografeer. Ik heb veel naar kunst gekeken en architectuur heeft al heel lang mijn belangstelling. Pas vanaf 2003 ben ik zelf begonnen met tekenen en schilderen. Het begin van een avontuurlijke zoektocht naar nieuwe manieren me creatief te uiten.  Met Simone Radersma maakte ik in Terwolde een paar leuke objecten. Zo ontstonden soms mooie, grappige en altijd bijzondere figuren in onze tuin, zoals een vogelverschrikster, een verrekijkerman en het het paard van Terwolde.

   

Pop Up in beeld – tentoonstelling in de oude Kringloop van Terwolde

In oktober 2018 organiseerde ik samen met vijf andere creatievelingen een echte tentoonstelling. Wij toonden ons werk in de Oude Kringloop van Terwolde. Een unieke kans mijn werk van de afgelopen vijftien jaar mooi neer te zetten of op te hangen. Het was een groot succes. Er kwamen ruim 400 mensen een kijkje nemen.

Schilderen; hoe het begon

Ik had sinds mijn lagere school niet meer getekend en nog nooit geschilderd. Bij Peter Frans in Kunstlokaal maakte ik kennis met  modeltekenen, stillevens schilderen, buiten op locatie werken, het kwam allemaal langs, en ik vond het heerlijk. Ik leerde er beter kijken en vooral niet bang te zijn iets op papier te zetten.

Ruimtelijk werk, assembleren en keramiek

In 2014 verhuisde ik samen met Henk naar Terwolde. In ons fijne huis en tuin kon ik volop experimenteren met ruimtelijk werk. Eerst met papier maché, later met textielverharder in combinatie met hout, oud roest of andere materialen.

De laatste jaren pakte ik ook de klei weer op en ik voeg er graag wat oud ijzer aan toe.P1110700

In Terwolde woonden we naast buurman Be Wassink. In zijn schuur bij de boerderij vond ik dingen die me uitnodigden er wat mee te doen. Ik heb n.l. ontdekt dat ik het geweldig vind om oude spullen, het liefst met veel roest, te transformeren tot een nieuw object. Het is assembleren, combineren, ontdekken en creëren, en zo ontstaan er onverwachte combinaties. Ook voorwerpen die ik meenam van reizen of iets met een herinnering aan vroeger kunnen inspireren en er zit  meestal wel een gedachte achter.

Er is altijd veel kleur in mijn werk, want dat is het kenmerk van een echte “Kroon

« van 2 »